Annons
Branschaktuellt

Personliga egenskaper avgörande

Personliga egenskaper slår både utbildning och arbetslivserfarenhet när arbetsgivarna fattar beslut om vem som ska rekryteras. Det är en av slutsatserna i årets Kompetensindikator, en undersökning som Poolia genomfört under många år.
Text: Tina Sjöström
Annons

Poolia har genomfört Kompetensindikatorn sedan 2007. Undersökningen visar förhållandet mellan utbud och efterfrågan på kvalificerade tjänstemän och ger även information om skillnader i hur arbetsgivare och arbetstagare ser på rekryteringsmarknaden.

Nästan var femte person i årets undersökning säger att de aktivt kommer att söka jobb inom de närmsta sex månaderna. En intressant skillnad i årets undersökning är att fler kvinnor än män svarar att de kommer att söka nytt jobb – 23 procent av kvinnorna letar nya utmaningar jämfört med 15 procent av männen.

De flesta arbetstagare letar nytt jobb via personliga nätverk och olika jobbsiter. Men LinkedIn, som idag har över två miljoner medlemmar i Sverige, fortsätter att öka sin status som rekryteringskanal. Det gör LinkedIn till en allt viktigare mötesplats för både arbetsgivare, rekryteringsföretag och kandidater.

Personliga egenskaper är ofta avgörande vem som får tjänsten vid en rekryteringsprocess men inte i ett första urval. Åtta av tio kandidater tror att personliga egenskaper är det som är absolut viktigast redan inledningsvis men fortfarande är arbetslivserfarenhet det kvitto som efterfrågas för att komma med i en första selektering. Efter att intervjustadiet är passerat visar dock undersökningen att det är de personliga egenskaper som avgör vem som får tjänsten.

Länk till Kompetensindikatorn >>

Källa: Poolias Kompetensindikator 2016/2017

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons