Annons
Branschaktuellt Redovisning

verksamt.se – bättre än du tror

För att underlätta för företagare har vissa tjänster från Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket samlats under den gemensamma portalen verksamt.se. Där kan du som redovisningskonsult hitta smarta e-tjänster som underlättar din vardag.
Text: Tina Sjöström
Annons

En redovisningskonsult gör så mycket mer än ägnar sig åt redovisning och skattedeklarationer. Bland annat är man ofta den person som fixar diverse bolagsärenden åt andra företagare. Det som många inte vet är att man på verksamt.se numera kan använda många av e-tjänsterna åt alla bolag, inte bara de som man själv är ägare till eller har fullmakt för.

Det innebär att du som är redovisningskonsult till exempel kan göra ändringar i styrelse, ändra arbetsgivarregistrering eller ändra momsregistrering åt alla dina kunder. Den som är firmatecknare får sedan ett mejl med uppgift om att hon/han ska godkänna ändringen med sitt bank-ID. Detta gör att den här typen av uppgifter blir så mycket lättare, inga dokument behöver skickas fram och tillbaka för påskrifter. Och som grädde på moset – digitala blanketter har också en lägre avgift än de gammalmodiga pappersblanketterna.

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons