Annons
Branschaktuellt Lön Redovisning

Srf dagarna 2017: Håll dig i framkant och var lugn – efterfrågan på vår kompetens kommer INTE att minska

Med fortsatt fokus på utvecklingen inom löneområdet ser vi bland annat hur lönekonsultens arbetssätt starkt påverkas av ökad digitalisering. Nya arbetssätt och frågeställningar skapas när stora förändringar är på gång inom och kring löneprocessen.
Text: Zennie Sjölund

Föreläsarna på Löneforum delade generöst med sig av erfarenheter och tankar kring den framtida utvecklingen i lönebranschen. Moderator för dagen var Catrine Dahl, löneexpert Srf konsulterna och det hela inleddes med ett pass av Zennie Sjölund, branschansvarig lön Srf konsulterna, som tog med deltagarna på en digital löneresa in i framtiden. Historik, framtid och resultat från den nyligen genomförda enkäten för Auktoriserade Lönekonsulter presenterades. Bilden är tydlig om man frågar våra kvalificerade medlemmar, 83 procent av de tillfrågade anser att automatiseringen av lönetjänster kommer att öka. Digitalt arkiv, digitala underlag, fler kontroller av automatiska uppladdningar är några av de områden där automatiseringen anses kunna öka.

Därefter blev det stort erfarenhetsutbyte med en imponerande uppställning av gedigen lönekompetens med flera prisade inom olika områden. Anna Hammarkvist, mångfaldigt prisad av GPA Awards, pratade om ”Simplifying Business”. Om hur digitala försystem, cloudbaserade system, portallösningar och G2N hjälper oss men att det är det kreativa, vår samarbetsförmåga och den förmåga som vi besitter i det emotionella som är framgångsfaktorn. Anna Stenhede berättade utifrån sin mångåriga erfarenhet i olika lönesegment om den utveckling och de utmaningar som yrkesområdet har genomgått. Löneforum bjöd även på internationell synvinkel i ämnet när Melanie Pizzey, CEO Global Payroll Association, äntrade scenen. Melanie pratade mycket om den globala hanteringen men även kring den nya generationen som kommer in på arbetsmarknaden med nya krav. Därefter gav Michelle Bobr, Årets Auktoriserade Lönekonsult 2016, input till hur lönekonsulten har utvecklats och kommer att utvecklas framöver i takt med tekniken.

Löneforum avslutades med en paneldebatt kring hur långt den svenska löneprocessen har kommit i digitalisering och automatisering, utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Utöver Anna, Anna och Michelle deltog Maria Nordstrand, styrelseledamot i Srf konsulternas förbund, Christina Vallin, mångårig lönelärare och utbildningsledare för lön samt Zennie Sjölund. Catrine Dahl modererade den spännande debatten, där kontentan var att vi inom lön behöver hålla oss i framkant och inte behöver vara oroliga för att efterfrågan på vår kompetens kommer att minska.

På vår facebooksida finns fler bilder från Srf dagarna 2017 >>

Läs också…

Srf dagarna 2017: Var redo! Nästa generation företagare kommer att köpa tjänster i större utsträckning

Srf dagarna 2017: Bli viktig för din kund – det är nyckeln till framtiden

Srf dagarna 2017: Håll dig i framkant och var lugn – efterfrågan på vår kompetens kommer INTE att minska

Srf dagarna 2017: Inbjudna av Srf kretsar

Srf dagarna 2017: Elitlopp, vinnare, röjig rock och varm korv

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons