Nordiska principer för redovisningsuppdrag signerades under tisdagen av branschorganisationerna för redovisning och lön i Sverige, Norge och Finland. Ett historiskt ögonblick som omfattar 15 000 Auktoriserade Redovisningskonsulter och deras kollegor i Norden. Sverige lanserade nyligen en ny branschstandard, Rex – Svensk standard för redovisningsuppdrag, som bygger på de nya nordiska principerna.

– I vårt samarbete med Norge och Finland ser vi tydligt att vi alla står inför samma möjligheter och spännande utmaningar där auktorisationen är en viktig nämnare. Våra gemensamma nordiska principer är ett naturligt steg i utvecklingen för att säkerställa kvalitet i de uppdrag redovisningsbranschen utför åt näringslivet, säger Katarina Hedström Klarin, förbundsordförande i Srf konsulterna.

Rex – Svensk standard för redovisningsuppdrag som bygger på de nordiska principerna är den nya branschstandarden i redovisningsbranschen. Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter® och deras kollegor arbetar enligt Rex från och med januari 2018. Rex-standarden är tillgänglig för alla redovisningsverksamheter som vill arbeta kvalitetssäkrat i sina kunduppdrag.

– Med Rex är vi först ut i Norden med en modern standard för den svenska redovisningsbranschen där de nordiska principerna ger extra kraft till branschutvecklingen. Digitalisering och globalisering förändrar spelplanen i branschen varför det nordiska samarbetet är mycket viktigt säger Roland Sigbladh, förbundsdirektör hos Srf konsulterna.