– Att få priset är mycket roligt och en bekräftelse på att vi jobbar rätt eftersom vi nominerats av våra kunder. Sedan pandemin startade har vi haft mer att göra än någonsin. Välutbildade och välmotiverade medarbetare ligger bakom vår tillväxt och det här priset. Så stort tack till all oerhört kompetent personal!

Det säger den växande byråns grundare och VD Lasse Ottosson, Srf Auktoriserad Redovisningskonsult®. Om det var möjligt skulle Midama, som idag har 22 anställda, anställa två kvalificerade Redovisningskonsulter i morgon dag. Personer med kompetens inom redovisning, bokslut och rådgivning.

Mer under pandemin

– Under pandemin har vi haft fullt sjå med att lära oss allt våra kunder behöver veta för att utnyttja omställningsstöd, omsättningsstöd, korttidspermitteringar och andra pandemiinsatser på bästa sätt. Vi ser, som sagt, ett sådant här pris som ett kvitto på att vi har lyckats med det. Ärligt talat har vi fått väldigt mycket fin feedback direkt från våra kunder under året också, berättar Lasse Ottosson.

I sammanhanget kan nämnas att Midama ökade sin omsättning till cirka 13 miljoner kronor under 2020 och utsågs till Årets tillväxtföretag i Gävleborg 2018 och 2020.

Under dagen utsågs Slipp Redovisning till Årets Innovationsbyrå och Auto Redovisning till Årets Nystartsbyrå. Det var första året priser delades ut på eventet.

Expert på plats

Under dagen fanns en rad experter på plats för att diskutera under tre olika spår: Digitaliseringsspåret, Kom igång-spåret och Integratörsspåret. Under det förstnämnda deltog Lali Fjellström i ett branschsnack, ett panelsamtal, under rubriken ”Var står vi och vart är vi på väg?”

– Vi konstaterade bland annat att branschen befinner sig i förändring och exakt vart vi är på väg är det väl ingen som riktigt säkert kan säga. Men det vi kan säga, och vet, är att vi behöver samverka mellan bland annat branschaktörer, programutvecklare och myndigheter för att kontrollera teknikutvecklingen så att de nya lösningarna tjänar även våra medlemmar och vår bransch så bra som möjligt.

Auktorisation viktigt

Lali Fjellström underströk också att auktorisationen blir en allt viktigare framgångsfaktor i takt med att olika certifieringar blir mer betydelsefulla. Och betonade att den Auktoriserade konsulten hela tiden strävar efter att förbättra sitt arbete för kundens skull, även med ny teknik.

Det coronaanpassade arrangemanget innehåll också möjlighet till mingel och nätverkande bland utställare, publik och föreläsare.

– Den här typen av event gör att vi syns och kan visa det värde våra medlemmar levererar till sina kunder och näringslivet. Sedan är det ju trevligt att äntligen få nätverka igen och se våra medlemmar och andra skickliga byråer vinna priser, säger Lali Fjellström.