Hon har nu tillbringat tre veckor i sitt rullande hem och kontor. Jobbat heltid, eller lite mer. Det har varit svårt att ta helg som vanligt. Kunderna är nyfikna, inte tveksamma. Rutinerna har inte riktigt satt sig men det börjar visa sig att en ren kördag på 30 – 40 mil, följd av en eller två dagar på samma plats är det smidigaste. Och ja, Christie är fullvaccinerad. Visky har också fått sina sprutor.

– Kunderna märker att jobbet blir gjort, även om det inte sker mellan 08.00-17.00. Jag kan arbeta några timmar en tidig morgon eller en sen kväll. Arbetet flyter lika bra här som när jag jobbade på kontoret eller hemma, vilket jag gjort sedan augusti förra året. Min tvekan om att det inte skulle finnas uppkoppling stämde inte alls, vi har sämre täckning hemma i Tierp.

Helt digitalt

För cirka fem år sedan började Christie på allvar digitalisera och automatisera sina och sina kunders processer. Några ville gärna hålla kvar vid papper, deras idé om att digitalisera var att fotografera dokument, vilket gjorde att Christie ändå behövde lägga in uppgifterna.

– Sammanlagt har jag ägnat månader av arbetstid åt detta. Jag har också gått över till fast prissättning. Den sista pushen, som gjorde att kunderna till slut digitaliserade på riktigt, kom under pandemin. Min tanke är att jag ska vara mina kunders back office, deras inhyrda ekonomiavdelning, inte bara en person som sköter deras bokföring. Jag ska lösa allt från e-fakturor till nya tankkort. Och allt det kan jag göra här från husbilen också.

Förutom jobbet har Christie redan hunnit ta två MikroSelekt-kurser under resan. MikroSelekt är ett format hon ”bara älskar.” Kurserna handlade om vad en förvaltningsberättelse ska innehålla och vilka kostnader ett företag kan dra av. Ambitionen är att ta fler kurser under resans gång.

Många tips

Eftersom Christie delvis växt upp i Frankrike har hon språket med sig, och många bekanta i landet att parkera sin och sambon Stefans sju meter långa Adria Coral 600 SL hos. I Tyskland var det campingar och ställplatser som gällde. I Spanien blir det samma sak. Där ansluter Stefan och parets andra hund och där väntar det första, långa stoppet i samma region, Costa del Sol, mellan 5 december och 19 januari.

– Vi har haft husbilen sedan 2017 och förutom tre veckor i Devon har vi gjort veckolånga resor i Sverige, så det här är något annat. Men vi vill båda se världen och vara med om lite äventyr. Rent praktiskt finns det massor av sidor och bloggar med olika tips som gör det lättare att bo i, och resa med, husbil en längre tid. Vi räknar med att vända hemåt någon gång i vår, när vädret i Sverige börjar bli bättre. Men först vill jag fira 50 någonstans i södra Europa. Vi trivs jättebra i Tierp men min 50-årsdag vill jag inte fira just där.