Det går bra för PE Accounting. Genom att ännu ett år haft en tillväxt på 50 procent erövrar de på nytt den åtråvärda titeln DI Gasell, för fjärde året i rad. Under 2019 har SEB gått in i bolaget som delägare och företagets vd och medgrundare Olle Rydqvist har blivit invald i Srf konsulternas styrelse.

– Företag måste kunna använda sin bokföring för att fatta välgrundade beslut och fokusera på att skapa mer värde istället för att ständigt öka utgifterna för redovisning i takt med att de växer. Genom att erbjuda kombinationen av en redovisningstjänst och ett system där allt som rör ekonomin samlas kan vi idag automatisera en stor del av den klassiska administrationen och leverera mer eller mindre realtidsuppdaterade siffror, säger Olle Rydqvist.

Sedan starten 2011 har PE Accounting fokuserat på att automatisera så mycket som möjligt men även lyfta värdet av människan i processen.

– En viktig del för att lyckas så bra som vi gör år efter år är att vi har stor respekt för vad tekniken klarar av och när det krävs en människa. Vi har också tillåtit oss att växa organiskt och utvecklas som företag och tjänst i rätt takt, berättar Olle Rydqvist.

– Alla vet att digitalisering och automatisering är här för att stanna och vi är tacksamma över att vi kan vara med och påverka så mycket som vi faktiskt gör idag. När fler svenska företag kan fokusera på att skapa mer värde gynnar det hela samhället. Det här är ingen liten fråga utan måste flyttas upp ytterligare på dagordningen i både styrelserum, hos politiker och i samhället i stort, avslutar Olle Rydqvist.


Olle Rydqvist, PE Accounting