– Stort grattis Accountor och Ludvig & Co som verkligen visar vikten av att jobba uthålligt och brett med employer branding. Det ger resultat och understryker att vår bransch är attraktiv, även under den omvälvande tid vi nu lever i, kommenterar Petra Lagnehag Zars, marknadschef Srf konsulterna.

Accountor Sverige, med 300 anställda och åtta kontor, prisas i motiveringen för att vara ”… en förebild när det kommer till användning av digitala medier i sitt employer branding-arbete. Stil, lekfullhet och modernitet genomsyrar Accountors externa kommunikation mot studenter och young professionals.” För den som räknar noga är det nionde året i rad Accountor-sfären finns med på listan, tidigare genom bolaget Matrisen.

På Accountors hemsida konstateras att den som väljer att jobba där kan räkna med: ”Intressanta arbetsuppgifter, Kostnadsfri auktorisation och utbildning, Fokus på din motivation, Utvecklingsmöjlighet, Trevligt arbetsklimat, Experter i din närhet, Starkt ledarskap och Trygghet”.

Vd Magnus Högvall konstaterar i en kommentar att bolagets medarbetare är det som gör skillnad och att det är viktigt att de syns och uppmärksammas.

– På Accountor värdesätter vi både människan och resultatet.  Det är mycket positivt att sättet vi visar våra medarbetare, vår kultur och vår kompetens på uppskattas, skriver Högvall.

Motiveringen som placerar Ludvig & Co, med 1 300 anställda på 130 orter, på listan berättar bland annat att bolaget som tidigare var LRF Konsult, utmärkt sig genom sin förvandling:

”På kort tid har de utfört ett gediget employer branding-arbete där deras attraktivitet som arbetsgivare har stigit enormt. Vi kan med stor glädje se hur den externa kommunikationen nått nya höjder, och därmed kopplat ihop verksamheten med deras arbetsgivarvarumärke på ett snyggt sätt.”

För den som vill arbeta på Ludvig & Co presenteras de viktigaste anledningarna under rubrikerna: ”Lokala karriärer. Team. Lärande. Självledarskap och Hållbar livsstil.” För den som räknar även här fanns LRF Konsult även med på listan över ”Karriärföretag” 2016 och 2017, sedan dess har Ludvig & Co gjort det. I sammanhanget kan nämnas att Ludvig & Co 2019 även placerade sig som en av Sveriges 50 bästa arbetsgivare i Universums årliga mätning, för femte år i rad.