Den magiska gränsen passerades den 1 juni. Sedan dess har ytterligare 1 500 nedladdningar gjorts. Nästa avsnitt släpps den 25 juni och har nya tekniska lösningar som tema.

– Den som lyssnar ska bli uppdaterad om det viktigaste just nu. Vi parar det med olika tips som gör jobbet smidigare och roligare. Det kan vara hur man jobbar proaktivt, vilka gränser som är rimliga när det gäller det egna ansvaret och vilka förväntningar organisationen kan ha på lönespecialisten, berättar Katarina Sand som i sin tjänst på Wise Professionals även projektleder eventet Inspiration Lön och driver flera lönenätverk.

Populärt avsnitt

Ett uppmärksammat avsnitt i våras handlade om cyberattacken mot Kalix kommun den 16 december 2021. Gäster var Åsa Mohss, HR-chef och Sara Gahm, systemförvaltare i kommunen. Med kreativt tänkande och god kontakt med systemleverantören och banken lyckades de till slut få decemberlönen utbetald.

I det avsnittet behandlades bland annat vad som är god cybersäkerhet, löneavdelningens roll i det arbetet och vikten av att ha en kontinuitetsplan för att säkra att jobbet kan fortsätta trots en attack. Det avsnittet har hittills laddats ner 1 300 gånger och kan, liksom övriga avsnitt, laddas ner när som helst.

– Vi vet att det avsnittet har gjort skillnad baserat på de reaktioner vi fått. Både lönechefer och lönespecialister har berättat att de har justerat sina sätt att jobba baserat på det vi pratade om i det avsnittet. Det känns så klart jätteroligt för oss att vara en röst som bidrar till att göra skillnad, säger Katarina Sand.

Lyssnar tillsammans

Varje avsnitt är cirka 30 minuter långt. Förutom individuella lyssnare finns det löneavdelningar som lyssnar på avsnitten tillsammans och reflekterar över innehållet efteråt.

– Cirka 8 000 personer hanterar löner i Sverige. Vi har i snitt 1 500 lyssnare per avsnitt och når därmed många i branschen. Vi har hittat ett format som fungerar väldigt bra och har någon ett bra uppslag till ett avsnitt är det bara att kontakta mig, avslutar Katarina Sand.