Inför kursstart konstaterade Mikael Carlson, Rådgivningsexpert Srf konsulterna, att ambitionen var att ”vara aktuella, behandla frågeställningar som ofta dyker upp och samtidigt vara framåtsyftande.” Ett antal exempel ur deltagarnas kommentarer ger bilden av det lyckats. Men det finns också saker att förändra. Marie Vikström igen:

– Kursveckan var mycket bra som helhet, verkligen. Formatet var väl genomtänkt, även grupparbetet via Zoom fungerade bra. Men jag saknade kursdokumentation från GDPR-dagen, hade önskat bättre ljud två av dagarna och det är lite synd att så få var med på bild. I en ny upplaga skulle jag vilja se moment om familjerätt och generationsskiften och ännu mer aktiebolagsrätt, gärna belysta av experter på skatt, redovisning och juridik samtidigt. Som det var på dag tre.

Sprider kunskaperna

Liksom Marie Vikström deltog Sara Binette, Binette Redovisning i Stockholm, hela veckan. Med kurser på förmiddagarna och tid för det löpande arbetet på eftermiddagarna.

– Formatet är så bra att jag är övertygad om att det finns kvar även när vi lämnar den här förskräckliga coronatiden bakom oss. Det var tidseffektivt och kostnadseffektivt. Det enda man saknar är surret med kursledarna och andra deltagare. Sedan var ju olika dagar olika bra, beroende på vad man har aktuellt just nu, säger Sara Binette och nämner GDPR-dagen och dagen med Rådgivning för lönsamhet och likviditet som sina höjdpunkter. Flitigt antecknande kunde hon också ta russinen ur veckans kunskapskaka och dela med sig till sina kollegor.

– Jag kan absolut delta i en Konsultvecka igen och rekommenderar den till andra. Då skulle jag vilja se konkret information om digital inlämning av årsredovisning, med lite tips på hur man smidigt vänder på pappersinlämnarna, och det senaste inom moms. Hur tråkigt moms än är måste vi ju alltid vara uppdaterade på det.

Hög standard

Krister Hansson, med egen byrå i Falkenberg, valde att delta de tre avslutande dagarna. Detta eftersom han nyligen genomfört Nyhetsdagen och genomgången av redovisningsnyheter på nätet.

– De tre andra dagarna hade innehåll jag var intresserad av och de visade sig vara på en helt annan nivå och med ett bättre upplägg än jag tidigare sett på nätet, även när jag jämför med andra utbildningar från andra aktörer. Det här var något annat än att titta på någon som bara står framför en kamera.

– Något jag uppskattade under redovisningsutbildningen i januari, även den digital, var att kursledarna stannade kvar ett tag efter kursen och var tillgängliga för frågor. Det hade spetsat Konsultveckan ytterligare om det varit möjligt även under den.

Som en uppslagsbok

Varandes en person ”som älskar Mikro Selekt-formatet” hade Krister Hansson gärna sett att även Srf Konsultvecka var enkel att gå tillbaka till i efterhand. För repetition och faktakontroll.

– Jag använde även onlinekursen om nyheterna inom K2-redovisning som ett uppslagsverk. Det hade varit perfekt om det gick att göra med Konsultveckan.

– Om jag skulle vilja gå igen? Absolut, det är bara frågan om vilka ämnen jag behöver just då. Nu träffade momentet med inlösen av aktier mitt i prick, jag har flera kunder som behöver hjälp med detta just nu. De uppdaterade kunskaperna har jag redan tillämpat.