Vad har du jobbat med tidigare?
– Jag har jobbat länge i redovisningsbranschen, sedan början av 90-talet, och har varit Auktoriserad Redovisningskonsult så länge titeln funnits. Jag har erfarenhet från flera olika arbetsplatser i branschen, jag har varit anställd på en mindre byrå, jag har drivit egen byrå och nu senast jobbade jag på KPMG GävleDala där jag också var ansvarig för ekonomiserviceenheten.


Marie Bergenulf  Foto: Ulf Palm

Vilken blir din roll hos Srf konsulterna?
– Jag kommer att tillhöra medlemsenheten och jobba med frågor och support för våra medlemmar. Jag kommer även att samarbeta med kvalitetsenheten eftersom några av mina uppgifter blir att vara ISO-samordnare samt sekreterare i disciplinnämnden. Jag har själv jobbat mycket med kvalitet enligt vår branschstandard och även hållit i interna utbildningar i ämnet.

Vad ser du mest fram emot i din nya tjänst?
– Det som lockade mig mest är kontakten med medlemmarna, de som jobbar som Auktoriserade Redovisningskonsulter så det ser jag fram emot. Att få dela med mig av min erfarenhet som jag fått efter alla år i branschen. Både att jag själv jobbat i branschen och även varit medlem hos Srf konsulterna tror jag är en fördel.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Jag tränar på gym och sjunger i en pop- och rockkör. Jag skriver också mycket, det tycker jag är avkopplande. Jag har precis blivit klar med manuset till en bok som jag vill ge ut. Sen reser jag gärna, helst till Grekland eller Mallorca, det är mina favoritresmål.