Hållbarhet är ett område som kommer att påverka oss alla på ett eller annat sätt och som även kommer att påverka verksamma i redovisnings- och lönebranschen samt deras kundföretag. Oktober månad är Srf konsulternas ”Hållbarhetsmånad”, då vi kommer att ha särskilt fokus på detta viktiga område, som en tydlig start för oss inom redovisning, lön och rådgivning.

Konsulten kommer under denna månad att intervjua medlemmar, branschfolk, experter och bjuda in krönikörer. Vi kommer dessutom att lansera NSRS hållbarhetsrapport, den nya nordiska branschstandarden och mycket mer. Information och tips får du löpande och vi samlar allt som är värt att veta om hållbarhet på vår nya Hållbarhetssida www.srfkonsult.se/hallbarhet

Vår nya webbredaktör har redan varit med oss ett tag som skribent i våra olika kanaler. Men vem är Håkan Edvardsson och vad är tanken kring vår webbtidning och dess innehåll framåt?

– Jag har arbetat som journalist sedan 1988 och har både faxat in artiklar på manusblad och sprungit efter bussar med filmrullar. Varit chef, undersökande journalist och har en fil.kand. i statsvetenskap. I det här uppdraget kommer jag verkligen till ett väldukat bord. Det finns ett engagemang och ett kunnande bland medlemmarna som är väldigt stimulerande att ta del av. Samtidigt finns en påverkans- och utbildningsdel som formar morgondagens hållbara konsulter och därmed en betydande del av svenskt näringsliv, säger Håkan och fortsätter:

– Hoppar man inte på ett sådant här uppdrag är man, som kidsen inte säger: susig i kolan. Vad gäller innehållet är det fråga om evolution, inte revolution. Ska man vara högtidlig första dagen delar Auktoriserade Lönekonsulter, Auktoriserade Redovisningskonsulter, Certifierade Affärsrådgivare och goda journalister samma övergripande ambition när det gäller vad som är sant och rätt: ”Journalistikens främsta åtagande är sanningen”. (Björn Häger, 2020, Reporter, Studentlitteratur, sid 32).

Oktober 2021; Nystart för tidingenkonsulten.se och Srf konsulternas Hållbarhetsmånad – häng med!