Nu kan vi räkna in ny stark kompetens i redovisningsbranschen till nytta för näringslivet. I april månad auktoriserades 30 redovisningskonsulter som fått sina certifikat och nu kan titulera sig Auktoriserad Redovisningskonsult. Certifieringen av affärsrådgivare går också framåt där vi kan notera att ytterligare 48 Srf Certifierade Affärsrådgivare tillkommit.

– Stort grattis till alla som klarade Auktorisationsexamen denna omgång. Den som inte klarade sig har möjlighet att skriva examen igen så snart de är redo, vi har 4 nya examenstillfällen att välja på, säger Helena Ledensjö som är kursansvarig för auktorisationsutbildningar och examenstillfällen hos Srf konsulterna.

Den 5 oktober (del 1) och 7 oktober (del 2), 23 november (del 1) och 25 november (del 2), 15 februari (del 1) och 17 februari (del 2) alternativt 25 april (del 1) och 27 april (del 2) finns ny möjlighet att skriva Auktorisationsexamen för redovisningskonsulter. Vill du vara med på tåget och ta din auktorisation skickar du först in en ansökan, om det inte redan är gjort, och inväntar besked om godkänd auktorisationsansökan från Srf konsulternas medlemsenhet. Sedan kan du boka dig till förberedelsekurs och auktorisationsexamen.

Nästa påbyggnadssteg efter auktorisation är vårt utbildningsprogram Srf Certifierad Affärsrådgivare. Ett relevant tillägg till auktorisationen som tydligt visar din kompetens som affärsrådgivare.

Fram till idag har vi 261 Srf Certifierade Affärsrådgivare. Det är en viktig utbildningsväg som dessutom ger aktualitetstimmar åt den Auktoriserade Redovisningskonsulten. Rätt riktning för yrkesrollen och jag hoppas fler duktiga rådgivare skaffar sig den här certifieringen för att tydliggöra sin rådgivarkompetens, säger Lali Fjellström, branschansvarig redovisning hos Srf konsulterna.