Inger Torstensson och Elisabeth Ohlström turas om att prata när jag ringer upp dem för att gratulera till den senaste utmärkelsen som gav titeln Årets företagare i Uppsala län.

– Vi åkte till regionfinalen i Uppsala med tanken att en lunch på slottet kan vara trevligt, berättar Inger. Vi trodde inte vi hade en chans mot våra medtävlare. När Landshövdingen läste upp nomineringen puttade vi på varandra när vi förstod att det måste vara vi som vunnit. Det var häftigt!

Men vi tar det från början. I april blev Diem Ekonomibyrå nominerade till den lokala utdelningen av Årets företagare i Enköping. Utmärkelsen delas ut av organisationen Företagarna i de flesta kommuner i Sverige. Vinst i kommunen leder till kvalificering till den regionala finalen, där man tävlar med länets övriga vinnare. För vinnaren i regionfinalen väntar riksfinalen, en festlig tillställning i Stadshuset i Stockholm där 24 regionvinnare tävlar mot varandra.

Vad tror ni gjorde att ni i år blev utsedda till Årets företagare i Enköping?
– Vi har ett bra rykte i kommunen. Vi är Enköpings största redovisningsbyrå och har ett stort nätverk, berättar Elisabeth. Vi har alltid jobbat långsiktigt och var tidiga med rådgivning. Vi är också engagerade i näringslivet i Enköping på olika sätt, bland annat i UF och Nyföretagarcentrum samt stöttar olika projekt som till exempel kvinnojouren.

Vinsten i Enköping ledde som sagt till nästa steg, regionfinalen för Uppsala län. Nomineringen lyder:

”Årets vinnare har lyckats med bedriften att verka och växa i en bransch där automatisering och digitalisering blivit en allt större del av vardagen. Med ett starkt fokus på personalens välmående samt kompetensförsörjning har man även lyckats bygga ett starkt team som ger bästa tänkbara service till företagets kunder.

Med ett kundorienterat synsätt erbjuder man så mycket mer än vad som förknippas med den bransch som årets vinnare verkar inom. Det ska också nämnas att företaget, genom sitt arbete, dagligen underlättar för att såväl stora som små företag ska kunna verka och växa.

Utöver detta kännetecknas företaget för sitt stora samhällsengagemang, framförallt när det kommer till att vidareutveckla Enköping, staden där företaget har sin bas. Vi tror att årets vinnare kommer att bli utmärkta ambassadörer för företagare i länet och önskar dem all lycka i riksfinalen i Stockholms stadshus.”

Nu är de tre delägarna Inger Torstensson, Elisabeth Ohlström och Karin Haeger kvalificerade till riksfinal i oktober. Med sitt företag har de chans att vinna över 23 andra kompetenta företagsledare.

– Vi åker till riksfinalen med samma inställning som vi hade vid regionfinalen, säger Inger. Det blir en härlig upplevelse att vara inbjuden till en fest på Stadshuset i Stockholm. Jag tror inte det är många redovisningsbyråer som tagit sig så långt.

– Det här är verkligen en bekräftelse att även traditionellt konsultjobb uppmärksammas, man behöver inte verka i en innovativ bransch, säger Elisabeth.

Vilket är då det vinnande konceptet?

– Vi jobbar oerhört mycket med planering, att varje person gör rätt saker. Sen har vi roligt tillsammans.

För att kunna göra ett bra jobb måste man trivas, avslutar Elisabeth.