Vad har du för bakgrund?
– Jag utbildade mig till löneekonom på Frans Schartau Handelsinstitut 2006-2008. Innan dess arbetade jag som lärare vid lärarutbildning inom estetiska ämnen. Som nyexaminerad löneekonom arbetade jag dels inom löneoutsourcing men även vid flera tillfällen inhouse som lönekonsult. Min inriktning har från början varit att arbeta med implementation av lönekunder och system. Mitt intresse för global lön ledde till att jag under ett år arbetade utomlands på ett globalt löneoutsourcingföretag men då med mer inriktning på system och systemintegration.

Var jobbar du i vanliga fall?
– Jag driver mitt eget företag, Pay Data Flow, som jag startade 2013. Mina uppdrag som lönekonsult är väldigt varierande, det kan handla om implementation, processhandläggning, systemimplementation, att föreläsa och vara lärare inom lön och kommunikation. Jag har inga anställda i företaget i dagsläget.

Vad är det bästa med yrket lönekonsult?
– Yrkesrollen är väldigt bred och för mig som tycker om varierande arbetsuppgifter och kompetensutveckling så är det bästa att man alltid kan växa i den här rollen!

Du blev Årets Auktoriserade Lönekonsult 2016 – betydde det något speciellt för dig?
– Jag kände mig väldigt stolt! Det betydde såklart mycket att få en utmärkelse och att få bli uppmärksammad för just mitt arbete och arbetssätt.

Vad är det roligaste med dina utbildningsuppdrag?
– Att få möta deltagarna och kunna vara en del i deras kompetensutveckling!

Vad gör du när du är ledig?
– Jag lägger mycket tid på att träna med min hund, tar gärna långa promenader i naturen och tränar yoga regelbundet. Jag skriver musik och sjunger, så när det finns tid över, spenderar jag den vid pianot.