Isabella Löwengrip har nyligen släppt en bok om sin karriär och sina elva bolags upp- och nergång. Under sitt framträdande på mässan Ekonomi och Företag underströk hon att det var en sak hon verkligen saknat som ung företagare, något hon också skriver om i ljuset av spruckna samarbeten och miljonbelopp som hittade till andras fickor än hennes. Trots att hon var ansiktet utåt som all försäljning hängde på. Trots att hon jobbade mer än andra.

Gör så här

– Den redovisningsbyrå och framför allt den redovisningskonsult jag har idag är mer än någon som bara håller ordning på hur mycket pengar jag kan lägga på lön, hur mycket som ska avsättas till annat och hur mycket som kan sparas. Min redovisningskonsult är också en rådgivare, en mentor i mycket annat som rör mitt företagande, sade Isabella Löwengrip och fortsatte:

– Alltså, redovisningskonsulter… Kontakta några stora influencers och bara fråga om dom behöver hjälp med något. Jag vet att dom behöver massor av hjälp. Kanske ska ni börja med någon form av lösning som dom är vana vid. Byt tjänster, sköt deras bokföring och ge dom råd mot att dom promotar er. Längre fram kan det bli en affärsrelation som ni är mer vana vid. Men kräver ni det från början är risken att ni inte kommer längre.

17 miljoner

Isabella Löwengrips uppgång, fall och återkomst har skett i den färska, stundtals brutala offentligheten i korsningen mellan etablerade medier och sociala medier. Från starten som 16-årig bloggare, via kraschen 2019 och nu, när hon som 31-åring är tillbaka och med ett nytt lugn söker efter nästa, stora affärsidé. Ja, den kommer att baseras på e-handel. Och ja, hon kommer att äga minst 51 procent av aktierna och vara noga med aktieägaravtalet.

Men vad sade redovisningskonsulterna runt henne när utgifterna började skena och intäkterna sina? Ett år gjorde Isabella Löwengrip av med 17 miljoner kronor. Att flyga privatjet var exempelvis ett effektivt, men synnerligen kostsamt, sätt att spara tid. Köpenhamn: 100 000 kronor. Berlin: 150 000 kronor.

Försökte bromsa

– Ja, vad sa dom inte? Dom försökte få mig att bromsa, att skära ner på utgifter på olika sätt. Men jag ville bara framåt, skulle framåt. Det var nya bolag, nya satsningar hela tiden. Blondinbella skulle ut på arabiska, allt var klart för att introducera mitt sminkmärke i USA. Jag var inte så lätt att stoppa. Det var länge en styrka, men det är inte bara bra. Allt arbete kostade mig ett äktenskap och jag ångrar att jag missade delar av mina barns uppväxt och offrade min egen hälsa, sade Isabella Löwengrip och fortsatte:

– Nu ser jag till att leva och jobba mer hållbart. Jag kan inte låta bli att tänka på hur det skulle ha varit med rätt rådgivare på plats från start. Jag hoppas att de unga bloggarna nu kan få det jag inte hade i den bemärkelsen.