Att många vill öka på sin kompetens och bli ännu vassare redovisningskonsulter har vi anat länge. Men att vår senaste karriärväg, Certifierad Affärsrådgivare, skulle bli så populär hade vi inte vågat gissa. Den första kullen har nu fått sina diplom, cirka 140 deltagare är anmälda till kurserna som krävs och över 100 har anmält sig till kommande seminariedagar. Under seminariedagen, då också diplomet för certifieringen delas ut, får deltagarna värdefulla tips och insikter i kundstrategi, säljteknik, prissättning och kommunikation.


Vilka kan då erhålla titeln Certifierad Affärsrådgivare? En förutsättning är att man är Auktoriserad Redovisningskonsult hos Srf konsulterna. Certifieringen baseras sen på ett utbildningsprogram med inriktning på proaktivitet avseende kundföretagens affär, lönsamhet och likviditet. Följande kurser ur Srf konsulternas utbud ingår i utbildningen:

  • Affärsrådgivning 1
  • Affärsrådgivning 2
  • 16 tips för ökad lönsamhet – onlinekurs
  • Vägledning Srf Analysverktyg – onlinekurs (tidigare Användarguide till Srf Analysverktyg)
  • Kassaflödesanalys – onlinekurs


Certifieringen kräver ingen separat tentamen eller löpande uppdatering utan är en titel som erhålls och består så länge auktorisationen som redovisningskonsult upprätthålls. Har man genomgått Srf konsulternas kurser PUB – Ekonomistyrning eller Ekonomistyrning i aktiebolag så ersätter dessa Affärsrådgivning 1 och Kassaflödesanalys – Onlinekurs.

– Den här certifieringen har mottagits väldigt positivt, säger Helena Ledensjö, som är kurssamordnare. Vi har aldrig varit med om ett sådant intresse för någon annan utbildningsväg på så kort tid. Jag tror att mixen av kurser i certifieringen är lockande och att branschen faktiskt är i behov av ytterligare karriärvägar.

Läs mer om Certifierad Affärsrådgivare >>