Utbudet av digitala kurser ökar i takt med att både kursanordnare och deltagare ser fördelar med lärande online. I en tid när effektivitet blivit ett mantra vinner de digitala kurserna mark. Du har ofta längre tid på dig att genomföra en digital kurs, du kan göra den när det passar in i ditt eget schema, du kan göra den var du vill och du kan i de flesta onlinekurser även repetera kursavsnitt.

Men utan egen planering och ett visst mått av självdiciplin kan fördelarna med onlinekurser gå om intet. Många kommer inte till skott eftersom tidshorisonten är lång. Det är lätt att skjuta upp kursen när man anser sig ha gott om tid att genomföra den, vilket kan få till följd att man tvingas stressa igenom den eller inte hinner genomföra den alls innan tiden gått ut.

Även onlinekurser i kombination med lärarledd undervisning i klassrum ökar. Så är till exempel Srf konsulternas påbyggnadsutbildning till Auktoriserad Redovisningskonsult uppbyggd. Där genomför deltagarna inledande övningar digitalt och träffas sedan under några lärarledda utbildningsdagar.

Läs artikeln om Sandra som nyligen certifierat sig som Auktoriserad Redovisningskonsult via Srf konsulternas påbyggnadsutbildning, PUB >>

Med vetskapen om den tidsbrist som många redovisningskonsulter upplever har Srf konsulterna utvecklat Mikro Selekt som består av korta, komprimerade och tidseffektiva mikrokurser. Varje kvartal släpps tre högaktuella kurser i ett årsabonnemang som innehåller totalt 12 kurser. Varje kurs tar ca 30-45 minuter att genomföra och växlar mellan korta videoföreläsningar och interaktiva övningar.


Caroline Procheus

– I Mikro Selekt har vi tankat våra bästa experter på det innehåll som de under året bedömer vara viktigast för redovisningskonsulter, och producerar de mest komprimerade kurserna vi någonsin gjort. Vi tror och hoppas att både online-mediet och innehållet i Mikro Selekt ska göra skillnad och nytta för alla verksamma. Det är också väldigt roligt att Mikro Selekt 2018 fått så fina omdömen. 9 av 10 ger högsta betyg på kursernas innehåll, uppfyllelse av kunskapsmål och skulle rekommendera Mikro Selekt till en vän eller kollega, säger Caroline Procheus, ansvarig för onlinekurserna.


Linda Droege

Linda Droege,  vd på redovisningsbyrån Eden & Co i Västerås, har genomfört Mikro Selekt 2018 och har även tecknat sig för årets abonnemang.

– Jag blev mycket positivt överraskad över Mikro Selekt, främst för att kurserna är så aktuella men även för att de inte tar så mycket tid i anspråk. Tack vare att kurserna innehåller interaktiva övningar så måste man vara alert. Det går inte att lyssna igenom kursen med ett halvt öra. Något jag också lärt mig när det gäller lärande online är att göra kurserna så fort som möjligt och inte vänta bara för att man har gott om tid på sig. Har man mycket att göra i övrigt är det lätt att skjuta kursen framför sig. Mitt tips när det gäller Mikro Selekt – gör kursen direkt när den släpps! Jag kan verkligen rekommendera det här abonnemanget. På min byrå kommer vi troligen att använda kursernas innehåll som underlag vid personalkonferenser och frukostmöten.