De första 50 Srf Auktoriserade Redovisningskonsulterna fick i augusti 2019 sina certifikat som Srf Certifierade Affärsrådgivare. De var först ut att ta nästa steg i karriären och följa utvecklingen som går ännu mer mot rådgivning. Affärsrådgivaren medverkar i kundföretagens olika affärsbeslut och kan vara med och påverka både lönsamhet och likviditet.

Via vårt utbildningsprogram Srf Certifierad Affärsrådgivare blir du certifierad. Programmet bygger på en kombination av lärarledda utbildningar, online-kurser samt ett avslutande seminarium där du får ditt certifikat, säger Helena Ledensjö som är ansvarig för Srf konsulternas yrkesinriktade utbildningsprogram.


Helena Ledensjö och Roland Sigbladh

Redan idag finns 120 Srf Certifierade Affärsrådgivare, vi certifierar 40 till i slutet av februari och fler medlemmar är inne i programmet för att kunna bli certifierade. Det betyder att den nya karriärvägen är den snabbast växande i branschen. Srf konsulternas kommande certifieringsseminarier är den 25 februari, 26 februari och 21 april.

– Via olika undersökningar har vi kunnat konstatera att kundföretagen efterfrågar mer proaktivitet och initiativförmåga från oss i branschen och rådgivningen är en självklar del i redovisningskonsultrollen. Därav vår satsning med detta kompetensutvecklingsprogram för Auktoriserade Redovisningskonsulter, säger Roland Sigbladh, förbundsdirektör hos Srf konsulterna.

Resultatet från den branschstudie om redovisningstjänster som Svenskt Kvalitetsindex, SKI, publicerade i augusti 2019 ger branschen högst kundnöjdhet av alla branscher som SKI hittills uppmätt. Resultatet visade även att kunderna vill ha fler initiativ och proaktivitet från sina redovisningskonsulter.

Läs mer om Srf Certifierad Affärsrådgivare >>