Tvillingarna är två av de 44 som blev Srf Auktoriserade Lönekonsulter efter de senaste examensproven och den efterföljande auktorisationsdagen 25 mars.

Argiris och Christos jobbar båda med lön, men med olika inriktning. Argiris är fokuserad på att optimera lösningar och service för kunder som valt att outsourca sin lönehantering. Christos siktar på att gå vidare som ledare och minska det repetitiva manuella arbetet till förmån för automatiseringsprocesser. Men varför har båda valt att jobba med lön?

– För mig, svarar Argiris, är jobbet med lönefrågor den perfekta kombinationen av att jobba med människor, som jag älskar att göra, och ekonomi, som jag också älskar att arbeta med. Som civilekonom i grunden får jag ibland den frågan, och det där är alltid mitt svar.

Kärlek till lön

Christos resonerar på samma sätt. Brödernas kärlek till lön väcktes när de vidareutbildade sig till lönespecialister genom en YH-utbildning i Iterums regi. När en föreläsare tipsade om att en titel som Auktoriserad Lönekonsult pryder varje CV och ger mycket kunskaper på vägen var beslutet att söka auktorisation redan fattat. Christos fick kostnaden för sin auktorisationsexamen betald av arbetsgivaren. Argiris fick stå för den själv.

– Jag har märkt att de flesta känner till auktorisationen inom redovisning, men inte lika många vet vad den innebär inom lön. För min del kommer jag se till att nämna det i mina framtida kundmöten, för det ger en tyngd åt både mig och byrån, berättar Christos.

Bröderna arbetar i dagsläget båda på Azets, men Argiris är på väg till ett nytt jobb som lönespecialist vid Amesto. Även där väntar många kundkontakter.

– Vid en av jobbintervjuerna påpekade jag att jag håller på att bli auktoriserad och då visade det sig att en av de som intervjuade mig också var det. Det satt ganska bra.

Saknade nätverkande

Examensproven på YH-utbildningen och för auktorisationen klarade bröderna utan större problem. Men på grund av pandemin gick de miste om ett antal tillfällen till nätverkande med kurskamraterna och direktkontakt med kursledarna.

– Ja, det roligaste missar man ju i de här tiderna. Kunskapsmässigt var det mycket vi kände till sedan tidigare, vi jobbar ju med de här frågorna, har kollegor som är auktoriserade och följer processer baserade på SALK – Svensk standard för Auktoriserade Lönekonsulter. Men det fanns mycket nytt också, bra grejer att kunna och så blev man påmind om sådant man lärt sig tidigare, säger Argiris.

– Jag tror kvaliteten på YH-utbildningen skulle vara ännu högre om man var på plats. Ett exempel är grupparbetena där vi var fem-sex per grupp och alla inte hann säga sitt varje gång. Någon kunde också stänga av kameran och bara försvinna från gruppen ett tag, och det är ju inte riktigt meningen. Bortsett från det var det väldigt bra innehåll och väldigt bra kursledare, säger Christos.