– Det är ett härligt bevis på vilken kraft och kunskap som finns samlad hos alla våra skickliga medlemmar, säger Petra Lagnehag Zars, marknadschef vid Srf konsulterna.

I tio av Sveriges 21 län blev det en Srf ansluten redovisningsbyrå som tog hem länssegern. Västerbotten, Jämtland, Gävleborg, Västra Götaland, Skåne, Östergötland, Södermanland, Uppsala, Stockholm och Halland är de län i Sverige där det står ett medlemsföretag överst på prispallen. Ytterligare 67 medlemsföretag fanns med i de lokala länsfinalerna.

– Vi är mycket stolta och glada över att se vilka framgångar som de Srf Auktoriserade konsulterna och deras kollegor skördar. Att så många som 77 Srf anslutna medlemsföretag har nått finalplatser i länsfinalerna är anmärkningsvärt, säger Petra Lagnehag Zars.

Årets tillväxtföretag är en tävling som anordnas av branschtidningen Revisionsvärlden sedan 2018. Det här är tredje året i rad som man utser årets tillväxtföretag i samtliga län.

Utmärkelsen går till den revisions- eller redovisningsbyrå som växer snabbast i sitt län, och samtidigt ökar rörelseresultatet.

Finalisterna är alla aktiebolag inom redovisning eller revision, och de måste omsätta över tre miljoner kronor, utom i två län, Gotland och Blekinge, där omsättningskravet är över en miljon kronor. Det är kreditupplysningsföretaget UC, Upplysningscentralen, som tar fram företagen för Revisionsvärldens räkning.

Priset är ett fint diplom och blommor. Viktigast av allt, man får rätt att använda logotypen “Årets tillväxtbyrå 2020” i sin kommunikation.

– Det här är ett kvitto på deras hårda arbete under 2020. Vi vill gratulera alla våra finalister och önska dem fortsatt tillväxt 2021, säger Petra Lagnehag Zars.