Annons
Branschaktuellt

Minskad framtidstro i redovisningsbranschen

Så få som 3 av 10 småföretagare i redovisnings- och revisionsbranschen räknar med en ökande försäljning de närmaste sex månaderna. Det visar nya siffror från Vismas Affärsbarometer där fler än tusen små och medelstora företag från hela landet deltagit.
Text: Tina Sjöström

Den senaste mätningen innebär därmed en minskad framtidstro jämfört med i våras. Det kan jämföras med företag i IT-branschen – den mest optimistiska – där så många som 67 procent tror på en ökad försäljning. Även branscher inom skola och utbildning samt handel ser just på framtiden.

Det är inte bara i redovisnings- och revisionsbranschen man är pessimistisk, även inom affärs- och organisationsutveckling sam hotell och restaurang är förväntan på ökande försäljning låg.

Sammantaget tror dock nästan hälften av landets småföretagare på en ökad försäljning kommande sex månader.

– Att den positiva trenden håller i sig i många branscher betyder att fler småföretagare kommer att våga satsa långsiktigt. Då hela 99 procent av Sveriges företag är små och medelstora är det även ett tydligt tecken på ett positivt och stabilt ekonomiskt klimat i landet, säger Henrik Salwén, vd för Visma Advantage.

Källa: Visma

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons