Annons
Redovisning

Ny generalsekreterare hos FAR

Karin Apelman ersätter Dan Brännström på posten som generalsekreterare för branschorganisationen FAR den 1 juni. Hon har med sig erfarenheter från såväl näringslivet som offentlig verksamhet.
Text: Tina Sjöström

– Jag ser fram emot att som generalsekreterare för FAR medverka till att stärka branschens roll som en betydande aktör för ett långsiktigt hållbart näringsliv och samhälle, säger Karin Apelman i ett uttalande.

Karin Apelman har för närvarande flera betydande poster, bland annat som styrelseledamot i Handelsbanken, Svenska Kraftnät och Bliwa Livförsäkring. Poster som hon kommer att lämna i samband med respektive årsstämma under våren. Andra betydelsefulla erfarenheter är som generaldirektör för EKN (Exportkreditnämnden) samt uppdrag åt bland annat Swedavia och Luftfartsverket.

– Vi är mycket glada över att Karin Apelman vill anta utmaningen att bli ny generalsekreterare i FAR. Vi är övertygade om att hennes bakgrund och erfarenheter är mycket lämpliga för att leda branschen och branschorganisationen in i framtiden, säger FAR:s ordförande Magnus Larsson.

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons